PRĘGA SELEROWA Drukuj
Wpisany przez Dana   
czwartek, 06 września 2007 22:14
Ok 1 kg pręgi, ocet, cebula, kilka łodyg selera bulwiastego, słodka papryka mielona, Vegeta, pieprz
Pręgę skropić octem, posypać Vegetą, pieprzem, ułożyć w misce, przykryć liśćmi selerowymi. Odstawić do następnego dnia.
Mięso obsmażyć, dodać pokrojoną w piórka cebulę, posypać słodką papryką, obłożyć liśćmi selera. Podlać 2-3 łyżkami wody. Dusić na małym ogniu do miękkości. Ewentualnie dosolić.
Podawać z kluskami śląskimi. 
Wg Wandy Chęciowej z Kłodzka 
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information