SZWEDZKIE SPOSOBY NA ŚLEDZIE - ŚLEDŹ YVONNE Drukuj
Wpisany przez Dana   
sobota, 03 lutego 2007 22:10
Były prośby o śledzie. Proszę bardzo, poniżej 1000 i jedna potrawa ze śledzia :)))
Wszystkie przepisy dostałam od Basi Nalepy ze Szwecji.  W ogóle nie myślałam, że ze śledzi takie cuda można robić...... 
1 decylitr = 1 dl = 0,5 szklanki (mniej więcej)
YVONNE (koleżanka)
 4 filety solone śledziowe, 
ZALEWA:  0,5 szklanki soku z pomarańczy,  3-4 łyżki octu 24%,  0,5 szklanki cukru, 3 łyżki miodu,  0,5 szklanki wody; 
 starta skórka z pomarańczy,  1 drobno pokrojona cebulka

Zagotować zalewę, ostudzić. Pokroić śledzia na kawałki. W słoiku ułożyć  śledzia, cebulkę i skórkę pomarańczową. Zalać zalewą i odstawić na jeden  dzien. Pycha.
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information