SZWEDZKIE SPOSOBY NA ŚLEDZIE - ŚLEDŹ Z GUNNEBO Drukuj
Wpisany przez Dana   
sobota, 03 lutego 2007 22:21
Były prośby o śledzie. Proszę bardzo, poniżej 1000 i jedna potrawa ze śledzia :)))
Wszystkie przepisy dostałam od Basi Nalepy ze Szwecji.  W ogóle nie myślałam, że ze śledzi takie cuda można robić...... 
1 decylitr = 1 dl = 0,5 szklanki (mniej więcej)

1 kg solonego śledzia, szklanka majonezu,  szklanka kwaśnej śmietany,  1 łyżeczka pokruszonych ziaren jałowca,  3 listki laurowe,  kieliszek ginu,  kieliszek sherry,  1 łyżeczka soli,  1 szczypta pieprzu
Wymieszać wszystko za wyjątkiem śledzia. Włożyć do garnka kamiennego śledzia na  przemian z sosem. Jeść po 2 dniach.
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information