SERNIK BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO Drukuj
Wpisany przez Dana   
czwartek, 25 stycznia 2007 19:50
1 puszka brzoskwiń, 500 g tłustego sera twarogowego (lub półtłustego), 3 jajka, 50 g rodzynek, 1 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki masła, 1 torebka galaretki owocowej, 300 g biszkoptów
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami, dodać zmielony ser i utrzeć na gładką masę. Do masy serowej dodać połowę galaretki oraz pianę ubitą z białek, wymieszać. Pozostawić 1-2 brzoskwinie do przybrania, a resztę pokroić i dodać do masy serowej. Wymieszać.
Małą wyłożyć biszkoptami. Masę serową przełożyć do tortownicy, wierzch przybrać brzoskwiniami i rodzynkami. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

wg KUCHNI nr 7/95
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information