JABŁKA PIECZONE Drukuj
Wpisany przez Dana   
środa, 21 lutego 2007 18:39
4 soczyste jabłka, konfitury wiśniowe, rodzynki, cukier, słodka śmietanka - kremówka  z cukrem  waniliowym  i cukrem pudrem
Duże, kształtne jabłka przekroić tak, by gniazda nasienne pozostały w dolnej części. Usunąć gniazda starannie (wydrążyć je). Konfitury wymieszać z rodzynkami  i napełnić wydrążenie. Ustawić jabłka na blaszce, wstawić do piekarnika i piec do miękkości.  Śmietankę ubić na sztywno dodając cukier waniliowy i cukier puder. Z upieczonych jabłek zdjąć "czapeczki". Bitą śmietanę nałożyć do szprycy i wycisnąć na upieczone jabłka, przykryć "czapeczkami". Lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.

Przepis własny
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information