PAPRYKA NA OSTRO OD ULI Drukuj
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 03 września 2007 12:56
Proporcja na 1 słoik 0,5l lub 075l
Kilka niedużych, kolorowch strąków papryki, wielkości pomidorów;
1 strąk chili 
2 małe cebuli 
3-4 ząbki czosnku
1 listek laurowy 
2 ziarnka ziela angielskiego
5-6 ziarenek czarnego pieprzu
1 mała łyżeczka gorczycy
nieduży baldach kopru
1 łyżeczka oleju
ZALEWA: (na 4 słoiki): 4 szklanki wody, 1 szklanka octu, 2 łyżki cukru (100g), 1 łyżka soli (40g)
Paprykę umyć, jeśli strąki są małę i kształtne to zostawić w całości, nieco większe można przekroić na pół. Do słoika wkładać po kilka kolorowych strąków i porcję przypraw. Zalać gorącą zalewą, zamknąć i pasteryzować 15 minut w temp.90°C. 
Jest to smaczna, kolorowa i ostra marynata, atrakcyjnie prezentująca się na stole np. jako przystawka do zimnego mięsa.

 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information