POWIDŁA ZE ŚLIWEK I JABŁEK Drukuj
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 03 września 2007 14:24
3 kg wydrylowanych śliwek 
1,5 kg jabłek 
cukier : 200-250 g na 1 kg surowych owoców
Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, razem ze śliwkami wrzucić do dużej brytfanny, wstawić do mocno nagrzanego pieca i ogrzewać na małym ogniu 5-6 godzin mieszając czasem, odstawić. Następnego dnia ponownie wstawić do pieca i ogrzewać 5-6 godzin. Po tym czasie dodać cukier, wymieszać, ogrzewać jeszcze przez ok. 1-1,5 godz często mieszając, bo łatwo się przypala. Gorące nakładać do słoików.
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information