POMIDORY FASZEROWANE Drukuj
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:35

8 mięsistych pomidorów, 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego (karczek), 1 czerstwa bułka, 1 cebula, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli, pieprz, tymianek, 2 łyżki oliwy z oliwek;
Z pomidorów odciąć wierzchy, łyżeczką wyjąć miąższ.
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i czosnek posiekać bardzo drobno. Bułkę, cebulę i czosnek wymieszać z mięsem, dodać całe jajko, sól, pieprz, tymianek, dokładnie wymieszać.
Pomidory nadziać farszem i ponownie nałożyć wierzch. Żaroodporne naczynie natłuścić oliwą, ułożyć pomidory.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni C przez ok 30 minut.
Podawać z ryżem na sypko lub białym pieczywem.
Przepis własny

 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information