JARZYNOWE CHILI Drukuj
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:33

1/2 szklanki kaszy jaglanej, 1 szklanka wody, 2 łyżki oliwy, 3 laski selera naciowego, pokrojone w talarki 1 duża cebula, pokrojona w kostkę, 3 duże ząbki czosnku posiekane, 2 szklanki czarnej fasoli z puszki, 4 całe pomidory z puszki, 15 dkg pieczarek, 1 łyżeczka przyprawy chili, 1 łyżeczka oregano, szczypta soli i świeżo zmielony pieprz
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, kaszę przebrać, opłukać, osączyć. W dużym rondlu udusić na średnim ogniu w oliwie cebulę, pieczarki, seler i czosnek - 7 min., dodać pomidory i przyprawy - zamieszać, dusić parę minut, aż pomidory będą miękkie. Dodać kaszę i fasolę, wymieszać, gotować na małym ogniu, mieszając przez dodatkowe 15 min pod przykryciem.
Podawać w głębokich miseczkach, posypane szczypiorkiem, zieloną cebulką lub pietruszką i ze świeżym chlebem.
Ulubiona potrawa dzieci!
Dla zwolenników pikanterii można z przyprawami dodać strączek ostrej papryki jalapeno lub chili.
wg Marlena Hagner - przepis z sieci

 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information