FASOLA Z JABŁKAMI Magdaleny Bassett Drukuj
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 21:03

1/2 kg fasoli, 3 łyżki miodu, garść rodzynek, 2 jabłka, sól, pieprz, majeranek, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka keczupu, 2 łyżki octu lub soku z cytryny, 1/2 szklanki rosołu, żółty ser
Fasolę przebrać, opłukać, zalać wrzątkiem i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i odstawić, aż wystygnie. Odlać wodę, przelać fasolę na sitko i pod bieżącą wodą płukać fasolę rękoma.  Całą operację powtórzyć (zagotować, ostudzić, wypłukać). Następnie  fasolę zalać wodą o podwójnej objętości i gotować na małym ogniu do miękkości. Odlać całą wodę.
Dodać miód (ja daję trochę mniej, niż w przepisie), rodzynki, jabłka pokrojone w małe kawałki, sól, pieprz, majeranek, sos sojowy, ketchup, ocet, 1/2 szklanki rosołu lub wody. Wymieszać, zapiekać przez godzinę. Na wierzchu może być żółty ser.
 wg Magdaleny Bassett  - przepis z sieci  

 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information